czwartek, 11 lutego 2016

Czerwone jabłko


Czerwone jabłko, to nic innego jak połączony cydr z syropem Grenadine. Smak przypomina trochę dzieciństwo, czyli smak znakomitego i cenionego przez miliony dzieci PICCOLO. Żeby zapoznać się z tym banalnym przepisem, zapraszam do dalszej części posta.














CZERWONE JABŁKO 

Jak wcześniej pisałem smak przypomina szampana dla dzieci - Picollo, ale nim nie jest, więc nie polecam podawać go niepełnoletnim. Może się to źle skończyć ponieważ może im się spodobać;P


Drink w smaku jest słodko - kwaśny, a do tego jest lekko musujący - sprawił to lekko gazowany cydr. Na pewno przypadnie do gustu wszystkim Paniom - zwłaszcza tym, które uwielbiały jako małe dzieci wyżej wspomnianego szampana.  Jego kolor, smak i musowanie bardzo go przypomina!


Potrzeba:
- 30ml syropu Grenadine,
- lód,
- cydr do pełna,

Przygotowanie:
Aby przygotować czerwone jabłko, musimy całość wymieszać w szklance. Kolor jest rewelacyjny. Chyba zaczynam lubić czerwony.




Do następnego razu!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz